11 Kasım 2011 Cuma

Tüm Askerlere...

   Uzak iklimlerin soğukta üşümüş çocuğusun şimdi. Ellerini ısıtan sevgilin yerine silahların var avuçlarında. Yüreğinde kanat çırpan aşk kuşları yerine, vatan kuşları var artık. Geceleri uyuduğunda üstünü örten anacığın yok. Soğuk yataklarda tek arkadaşın yeşil battaniyen...Nefesin yine de ılıktır ve gülen gözbebeklerindir ; vatanımın, uğruna düşman gözleri kör edeceği.

   Askerimiz, yürek çarpıntımız, şehadet unvanına kavuştuğunda ağlayıp yandığımız. Sen üşüme, sen incinme düşman eller eziyetiyle. Sana olan minnettarlığımız bizi koruyup kolladığından değildir, bizim sana olan kıyas kabul etmez sevgimizin sebebi, asil bedenine sığdırdığın o sonsuz cesaretin ve yüce kalbindir.

   Ruhumuza, benliğimize, çaresiz bedenimize işlesede yokluğunuz, ağrı eşiğimizin son noktası da olsa, hergün bir yenisini gördüğümüz ve duyduğumuz kayıplarımız, biliriz ki asker ölmez! Biliriz ki Türk askeri son nefesini verirken bile ne asildir ki; vatan uğruna yaptığı vazifenin saadetindedir!

   Avuçlarınızdaki vatan toprağını, minik yüreğimdeki uçsuz bucaksız sevgiyle öperim . Vatan da , yattığınız topraklar da size minnettar, vazifesi başındaki koca yürekli askerlerimiz, hepiniz Allah'a emanettir!

  

  
 

3 yorum:

  1. Yarını bekliyorum, eskiden arkası yarın vardı şimdide sizin yazılarınızı bekliyorum çok beğendim çokkk.Devamını istiyorum sakın vaz geçme bıkma devam yolun açık olsun....

    YanıtlaSil
  2. dünyada bizim milletimiz kadar askerini hayatının tam merkezine yerleştirmiş başka bir millet var mıdır acaba? dünyada kaç millet var sadece tek bir savaşta 200 binden fazla evladını kaybeden...on binlerce askeri yokluktan zemheri soğuğunda donan kaç millet vardır? Ve halen 2000'li yıllarda bile her gün bir evladını kaybeden kaç millet vardır? ve yine hepsinden önemlisi bu kadar evladını kaybedip halen daha "varolan" Türk Milletinden başka hangi millet vardır?

    YanıtlaSil
  3. Vatanseverlik kavramına özgün ve farklı bir bakış açısı... Tebrik ederim Merve Hanım. Yazılarınızı zevkle okuyor ve bir sonrakini sabırsızlıkla bekliyorum.

    YanıtlaSil